Vodeno potovanje - Istanbul

Bizanc, Konstantinopel, Carigrad in Istanbul. Vse to so imena za mesto z več kot 1.500-letno tradicijo, ki povezuje dve celini in danes velja za sodobno svetovno prestolnico. Istanbul je mesto, ki dodobra predrami vsa čutila. Že prihod na pred kratkim odprto novo mednarodno letališče napoveduje vso veličino in raznolikost največjega turškega mesta, ki po nekaterih podatkih že presega 20 milijonov prebivalcev.  Ko se v nepregledni koloni približujemo središču mesta, nam pogled na visoke, moderne stolpnice ob tisočletnih zgodovinskih objektih ponuja neponovljivo potovanje skozi preteklost v sedanjost.  Ena ob drugi stojijo mošeje, cerkve in sinagoge, in kot takšno je čutiti tudi življenje v mestu. Polno različnih kultur, dišav in okusov tako v zgodovinskem delu, kjer so najpomembnejši objekti iz tisočletne zgodovine, kot tudi v novejšem delu in naprej ob obali ožine Bospor, kjer kraljujejo najlepše palače

Bizanc, Konstantinopel, Carigrad in Istanbul. Vse to so imena za mesto z več kot 1.500-letno tradicijo, ki povezuje dve celini in danes velja za sodobno svetovno prestolnico. Istanbul je mesto, ki dodobra predrami vsa čutila. Že prihod na pred kratkim odprto novo mednarodno letališče napoveduje vso veličino in raznolikost največjega turškega mesta, ki po nekaterih podatkih že presega 20 milijonov prebivalcev.  Ko se v nepregledni koloni približujemo središču mesta, nam pogled na visoke, moderne stolpnice ob tisočletnih zgodovinskih objektih ponuja neponovljivo potovanje skozi preteklost v sedanjost.  Ena ob drugi stojijo mošeje, cerkve in sinagoge, in kot takšno je čutiti tudi življenje v mestu. Polno različnih kultur, dišav in okusov tako v zgodovinskem delu, kjer so najpomembnejši objekti iz tisočletne zgodovine, kot tudi v novejšem delu in naprej ob obali ožine Bospor, kjer kraljujejo najlepše palače nekdanjih otomanskih sultanov.

 

Program potovanja:

1.  dan, 9.9.2021, Ljubljana - Istanbul

Zjutraj zbor potnikov na ljubljanskem letališču in polet proti Istanbulu. Po pristanku naš čaka transfer, ki nas popelje do mesta. Izkrcamo se pri največji istanbulski mošeji – Sulejmanova mošeja. Zgradbo, iz katere izstopa mogočna 53 m visoka kupola, je sredi 16. stoletja za sultana Sulejmana Veličastnega zgradil znameniti arhitekt Sinan. Mošejo krasi tudi prelep razgled na Zlati rog. Seveda se sprehodimo ob Zlatem rogu, obiščemo Egipčansko tržnico začimb, ter se izgubimo v prekrasnem vzdušju mesta. Po želji si privoščimo skupno večerjo v svetovno priznani restavraciji Nusr Et, kjer boste preizkušali brbončice na pregrešnih »instagramovsko« soljenih steak-ih izpod rok chefa Nusret Gokce ali bolj poznanega kot Salt Bae.

 

2. dan, 10.9.2021, Istanbul

Po zajtrku sledi spoznavanje Istanbula. Začeli bomo z ogledom starega predela - Sultanahmed. Ogledamo si hipodrom, Modro mošejo, bizantinsko Hagio Sofio in rimsko cisterno - mistični »podzemni gozd« antičnih stebrov. V palači Topkapi si ogledamo zakladnico in se sprehodimo skozi harem, kjer si skozi zgodbice pričaramo takratno življenje v palači. Prosto za kosilo ali turško kavico, nato pa se podamo proti Kapali čaršiji ali Grand bazarju, kjer nas bo pričakalo več kot 4000 trgovinic. Tu boste lahko preizkusili svoje znanje v barantanju ali pa zgolj uživali v pogledu na vse te bleščeče stojnice in trgovinice.

Zvečer se bomo podali na azijsko stran mesta. V eno stran z metrojem, nazaj pa kar s trajektom. Večerni pogled na mesto je še posebej veličasten. Nočitev v hotelu.

 

3. dan, 11.9.2021, Istanbul

Po zajtrku sprehod čez bohemski Beyoglu in moderni Taksim. Sledi ogled palače Dolmabahče. Palača Dolmabahče je daleč najrazkošnejša palača sultanov, zgrajena v 19. stoletju. V njej visi najtežji kristalni lestenec, težak 4,5 tone, zaradi bogastva, nakopičenega v njej, pa jo varuje vojska. Po ogledu palače vkrcanje na privatno ladjico in plovba po Bosporju. Pogled na imenitne palače stare in obnovljene «jalije« ( tradicionalne hiške ) vzame dih. Popoldne ali proti večeru se po želji lahko sprostite v tradicionalnem turškem hamamu. Nočitev v hotelu.

4. dan, 12.9.2021, Istanbul - Ljubljana

Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, nakupe ali pa poizkusite lokalni kebap in slani jogurt Ayran. Odjava iz hotela in pot na letališče. Na poti se ustavimo še pri najvišji stolpnici v mestu - 238m visokem Sapphire Towerju in iz vrha ( 54.nadstropja) občudujemo ogromno mesto. Istanbulu pomahamo v slovo in nadaljujemo pot na letališče v Istanbulu. Povratek v Ljubljano v pozno popoldanskem oziroma večernem času.

Cena vključuje:

-        Letalski prevoz Ljubljana – Istanbul - Ljubljana

-        1 kos oddane prtljage do 30 kg

-        Transferji letališče -hotel -letališče

-        3 nočitve z zajtrkom v hotelu Fer 5*

-        Slovensko spremstvo in vodenje

-        Privatna vožnja z ladjico po Bosporju

-        Vstopnina za stolp Sapphire Tower

-        Vožnja z metrojem iz evropske na azijsko stran

-        Trajekt iz azijske strani na evropsko stran

Ponudba

od 550 €

letalski prevoz, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, slovenski vodič, ogledi po programu

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

damla-ozkan-uRBs2Xz-txs-unsplash.jpg daniel-burka-oR9ZisoF_NE-unsplash.jpg david-monje-fGxXDFvwsAw-unsplash-web.jpg despina-galani-k5yE2uTuyys-unsplash.jpg fatih-yurur-kNSREmtaGOE-unsplash-web.jpg kairat-murataliev-HktpaBWZrDk-unsplash-web.jpg meric-dagli--HxENS1GYSA-unsplash-web.jpg nodis-ionut-stgOpQHwDBY-unsplash-web.jpg ns-_0avkVZaknY-unsplash-(1).jpg okan-yikmis-fIedCbwGuB4-unsplash.jpg osman-koycu-c6qF_lYvu2I-unsplash-web.jpg parastoo-jk-0F5qFBmCV44-unsplash-web.jpg stefan-kostoski-vv5qijsMPys-unsplash-web.jpg svklimkin-inJ0URyO-Ww-unsplash-web.jpg tolga-ahmetler-65R1UjSK__I-unsplash-web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov