Novoletni Čile in Argentina - potovanje

Program potovanja:

1. DAN, 27.12.2023: BENETKE- MADRID– SANTIAGO

Polet preko Madrida  v Santiago de Chile z letalsko družbo Iberia.

 

2. DAN, 28.12.2023: SANTIAGO
Pristanek na letališču Santiago de Chile v jutranjih urah. Sledi zasebni prevoz do Vašega hotela. Nato se boste podali na poldnevni izlet, ki  vključuje obisk glavnih znamenitosti Santiaga, najpomembnejšega kulturnega, svetovljanskega in umetniškega središča v državi. Začnete z obiskom glavnih točk mestnega središča, na cesti s Cerro San Cristobal in Cerro Santa Lucías (mestna parka v središču mesta), palačo La Moneda (predsedniški uradi) in tradicionalni trg Plaza de Armas, stičišče raznolikih in multikulturnih točk Santiaga. V soseski najdete stavbe zgodovinske vrednosti, kot so metropolitanska katedrala, Narodni zgodovinski muzej in glavna pošta. Kasneje se sprehodite skozi Parque Forestal, park, ki teče vzporedno z reko Mapocho, z različnimi

Program potovanja:

1. DAN, 27.12.2023: BENETKE- MADRID– SANTIAGO

Polet preko Madrida  v Santiago de Chile z letalsko družbo Iberia.

 

2. DAN, 28.12.2023: SANTIAGO
Pristanek na letališču Santiago de Chile v jutranjih urah. Sledi zasebni prevoz do Vašega hotela. Nato se boste podali na poldnevni izlet, ki  vključuje obisk glavnih znamenitosti Santiaga, najpomembnejšega kulturnega, svetovljanskega in umetniškega središča v državi. Začnete z obiskom glavnih točk mestnega središča, na cesti s Cerro San Cristobal in Cerro Santa Lucías (mestna parka v središču mesta), palačo La Moneda (predsedniški uradi) in tradicionalni trg Plaza de Armas, stičišče raznolikih in multikulturnih točk Santiaga. V soseski najdete stavbe zgodovinske vrednosti, kot so metropolitanska katedrala, Narodni zgodovinski muzej in glavna pošta. Kasneje se sprehodite skozi Parque Forestal, park, ki teče vzporedno z reko Mapocho, z različnimi drevesnimi vrstami, ki ponujajo osvežujoč oddih od urbanega vrveža mestnega središča in nadaljujete do Barrio Bellavista, boemske soseske Santiaga, z nekaterimi od najboljših barov in restavracij v mestu. Povratek v hotel.

 

Nastanitev:  W SANTIAGO WONDERFUL 5* (4 nočitve z zajtrkom)

 

3. DAN, 29.12.2023: MAIPO RIVER in RAFTING

Ta kraj se nahaja v Cajón del Maipo 60 kilometrov od Santiaga v smeri jugozahod. Obiščete kanjon reke Maipo, glavne reke na tem območij, ki je z 250 kilometri je peta najdaljša reka v Čilu. Tu se boste vkrcali na rafte in se popeljali vzdolž reke. Ko se spust konča, se lahko preoblečete in počakajo vas s prijetnim kosilom iz žara. S seboj obvezno vzemite: udobna in topla oblačila, volneno kapo, kapo za sonce, sončna očala, kremo za sončenje, balzam za ustnice, kopalke, brisačo. Vrnitev v Santiago.

 

4. DAN, 30.12.2023: SANTIAGO -VINA DEL MAR- VALPARAISO- SANTIAGO

Odhod zjutraj proti obali, na poti do katere boste prečkali znamenito dolino Casablanca, znano po svojih vinogradih, kjer se boste ustavili in uživali v degustaciji vin v enem izmed vinogradov. V nadaljevanju boste najprej obiskali Viña del Mar, tako imenovano mesto vrtov, ki je zaradi svoje plaže, čudovitih parkov in cvetličnih vrtov, ki velja za eno najbolj znanih atrakcij osrednjega Čila . Z mešanjem miru morske pokrajine in modernosti svojih ulic in infrastrukture se to mesto predstavlja kot zabavno mest  v nenehnem gibanju. Sledi ogled slikovitega mesta Valparaíso. To mesto, ustanovljeno v 16. stoletju je nekoč veljalo za eno izmed najbogatejših mest ob pacifiški obali. Njegovo slikovito staro mestno jedro s svojim kolonialnim pridihom je bilo uvrščeno v Unescovo dediščino. Sprehod  po 'Jugoslovanski promenadi' in ogled muzeja pesnika, nobelovca Pabla Nerude spadata pod obvezen repertoar, ki ga je potrebno dopolniti še s kosilom (ni vključeno v ceno),  z morskimi specialitetami. Popoldne sledi vrnitev v Santiago.

 

5. DAN, 31.12.2023: SANTIAGO- ISLA NEGRA, POMAIRE – SANTIAGO

Po zajtrku se boste iz hotela v Santiagu odpravili proti osrednji obali. Cilj ture je Isla Negra, tradicionalno mesto v občini El Quisco, ki je pridobilo mednarodno slavo zaradi svoje čudovite pokrajine in tesnega odnosa s čilskim pesnikom Pablom Nerudo, ki je tam napisal pomemben del svojega dela, prav v isti hiši, ki je danes muzej. Arhitektura te stavbe iz leta 1939 je zaradi kombinacije nizkocenovnih materialov in velikega umetniškega bogastva zelo nenavadna. V notranjosti so steklenice, figure, školjke in drugi predmeti, ki jih je Neruda zbiral v svojem življenju. Po ogledu muzeja se boste ob povratku v Santiago obvezno ustavili v Pomaireju, majhnem mestu rokodelcev, kjer si lahko ogledate obrtne delavnice, kjer ustvarjajo izdelke iz gline. Tam boste imeli tudi čas za kosilo v eni izmed lokalnih restavracij s tipično čilsko hrano. Popoldne se vrnete v hotel v Santiagu. Priprava na praznovanje novega leta na ulicah Santiaga !

 

6. DAN, 1.1.2024: SANTIAGO – MENDOZA

Zajtrk v hotelu in nato prevoz do glavne avtobusne postaje, kjer se boste vkrcali na luksuzen avtobus, CATA International Royal Suite,ki povezuje čilsko prestolnico z vinorodno Mendozo v Argentini. Sicer redna linija, ki se ponaša z vsem udobjem, v sedem urni vožnji prečka Ande na Puente del Incas na višini 3800 nm. Z avtobusa se ponujajo čudoviti pogledi na andsko visokogorja, ki na čilski strani spominja na Švico, na argentinski pa na ameriško Arizono. Avtobusno potovanje preko Andov predstavlja izjemno doživetje in je eden izmed vrhuncev potovanja. Prihod v Mendozo v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu

Nastanitev:  HUENTALA BOUTIQUE (4 nočitve z zajtrkom)

 

7 . DAN, 2.1.2024: MENDOZA (doživite Aconcaguo)

Vaša tura se začne ob osmih zjutraj, odpravili se boste proti jugozahodu po poti 86, prečkali predor v vasi Cacheuta in nato prišli do Potrerillosa. Tukaj boste očarani nad čudovitim razgledom na veličastno pogorje Cordon del Plata, glavni vir vode v Mendozi, in slikovit jez Potrerillos, zrcalo čiste vode, obdano z gorami. Nato boste pot nadaljevali po tej čudoviti cesti, opazovali nepozabno pokrajino, predore in mostove, ki vas bodo vodili do mesta Uspallata. Ustavili se boste na strateški točki, od koder boste imeli najlepše na okolico. Sledi krajša vožnja in prispeli boste do pokrajinskega parka Aconcagua. Z dovoljenjem nadzornika se bo začel vaš enourni pohod po parku, ki vam bo omogočil doživeti nadrealistične poglede na najvišji vrh Amerike, njegovo floro, favno in čudovito nebo. Ko boste uživali v najčistejšem zraku na svetu, se boste vozili nekaj kilometrov in prispeli do Puente del Inca: obveznega postanka na potovanju, kjer boste izvedeli več o tem ikoničnem mestu in dobili najboljše pogled na naravni most. Pozno popoldne se boste vrnili v  Mendozo.

Vključen box lunch (pakirano kosilo)

 

8 . DAN, 3.1.2024: MENDOZA (razvajanje v termah de Cacheuta)

Hotel Termas Cacheuta odpira svoja vrata, da uživate v dnevu sprostitve v eni najbolj izvrstnih in popolnih storitev na turističnem trgu v Mendozi: Dejavnost se začne v zgodnjih jutranjih urah, kjer lahko izkoristite vse kar ponujajo terme: naravni notranji in zunanji bazeni s temperaturami od 30°c do 40°c, kjer lahko uživate v termah Gruto;, slapovih, hidro masaži, penečih posteljah,  kotičku za tuširanje, hladnem izviru, jacuzzijih, peš poteh, naravnem solariju, bazenih s termalno vodo.. Samopostrežno kosilo bo na voljo sredi dneva, da boste poskusili različne regionalne jedi:  argentinsko parrillado (žar) (govedina, piščančje meso, svinjina, jagnjetina), sveža zelenjava in solate in za zaključek sladice po lokalnem receptu. Celo popoldne se boste zabavali z najboljšimi storitvami in udobjem, ki jih ponuja priznani hotel.

Kosilo je vključeno.

 

9 . DAN, 4.1.204: MENDOZA- CERRO CABRAS

Na sporedu bo ne preveč zahteven pohod v Potrerillos, kjer boste dosegli skoraj 2200 metrov nadmorske višine in odkrivali čudovite razglede na dolino in vznožje Andov. Ta neverjetna pustolovščina je idealna za tiste ljudi, ki želijo spoznati različne pokrajine in uživati v naravi.

Vključen box lunch (pakirano kosilo)

 

10. DAN, 5.1.2024: MENDOZA – BUENOS AIRES

Po zajtrku sledi prevoz na letališče v Mendozi in polet proti prestolnici Buenos Aires. Po pristanku sledi zasebni prevoz do vašega hotela.

Nastanitev:  MELIA BUENOS AIRES 5*  (4 nočitve)

 

11. DAN, 6.1.2024: BUENOS AIRES

Vrhunci: Recoleta - Palermo - Plaza de Mayo - Puerto Madero - San Telmo - La Boca

Na nepozabni turi boste doživeli vso čarovnijo mesta. V tem najpopolnejšem pregledu južnoameriškega Pariza boste obiskali glamurozno sosesko Recoleta in njeno najbolj znano pokopališče, Palermo, Majski trg in rožnato hišo, Metropolitansko katedralo, najbolj trendovsko območje Puerto Madero in številne druge simbolične zgradbe in palače edinstvene arhitekturne, zgodovinske in kulturne vrednosti. Obisk ne bi bil popoln brez znamenitosti prvih naselij mesta Buenos Aires. Slikovita soseska San Telmo, rezidenca aristokracije do konca 19. stoletja kjer vsako nedeljo poteka tržnica s starinami; Ulica Caminito, soseska La Boca ,ki je znana po številnih italijanskih priseljencih.

Obiščite muzej Boca, ki vsakemu obiskovalcu ponuja edinstveno priložnost, da podoživi bogato zgodovino nogometnega kluba z več kot 100 letno tradicijo, ob ogledu njegovih različnih multimedijskih eksponatov, spominkov in najprestižnejših pridobljenih trofej. Kosilo si boste privoščili v tradicionalni restavraciji na poti.

 

12. DAN, 7.1.2024: BUENOS AIRES in izlet v argentinske pampe

Vrhunci: ranč Santa Susana - tradicionalni argentinski asado - zabava Gavčos - folklorna predstava.

V poznem 19. stoletju je irski potomec Francisco Kelly to deželo poimenoval Santa Susana po svoji ženi Susani Caffrey. V okrožju Campana, blizu mesta Cardales, je ta 1200 hektarjev velik ranč (vključno s kapelo in muzejem) večinoma namenjen podeželskim dejavnostim, vendar je zadnjih 25 let odprt tudi za turizem. Program vključuje vožnjo s kočijo in jahanje konj, da v celoti doživite čar argentinskega podeželja z obdelanimi polji. Občudovali boste lahko gavče in njihove kavbojske veščine in si ogledali konjske dirke. Vsekakor boste tu najbolje jedli, pili in se zabavali ob folklorni glasbi in tradicionalni predstavi. Kosilo vključeno.

 

13. DAN: BUENOS AIRES, 8.1.2024 -  ogled predstave tanga

Prost dan namenjen sprehodu po mestu, ogled katerega od muzejev , galerij.

 

Buenos Aires velja za rojstni kraj tanga. Začelo se je kot improvizirana instrumentalna glasba, ko so se ljudje različnih narodnosti vsak s svojim instrumentom dobili skupaj na kakšnem dvorišču in ob večerih poskušali uskladiti svoje znanje glasbe v melodijo. Kmalu so glasbilom dodali še vokale, nato pa še plesalce in tako je nastal tango, ples in glasba, kot ga poznamo danes. Uživajte v nepozabni predstavi ! Ta popolna tango predstava pokriva zgodovino najbolj ikonične glasbe Buenos Airesa od dvajsetih let 20. stoletja do sodobnega skladatelja Astorja Piazzolle z zasedbo dvajsetih plesalcev in nadarjenega glasbenega kvinteta. Ob melodijah klavirja, violin in bandoneona postrežejo okusno večerjo s tremi hodi in vinom.

 

14. DAN, 9.1.2024: BUENOS AIRES – BENETKE

Po zajtrku prost dan za samostojni sprehod po mestu, kosilo in nakupe. Pozno popoldan sledi privatni prevoz do letališča v Buenos Airesu. Zvečer polet čez Madrid do Benetk, kamor prispete naslednji dan ob 19:00 po lokalnem času.

 

15. DAN, 10.1.2024:  BENETKE

Prihod v Madrid ob popoldne in nadaljevanje poleta proti Benetkam, kamor je predviden prihod v večernih urah.

 

Cena vključuje:

-              Povratni letalski prevoz Benetke -Madrid- Santiago/ Buenos Aires- Madrid- Benetke, z letalsko družbo Iberia, ekonomski razred

-              Oddano prtljago 1 x 23 kg

-              Avtobusni prevoz Santiago- Mendoza, z linijo CATA International

-              Notranji let Mendoza- Buenos Aires, ekonomski razred

-              Nočitve z zajtrki v omenjenih hotelih 4, 5

-              Vse transferje po programu

-              Vse obroke po programu

-              Vse  zasebno vodene izlete z vstopninami po programu (vodeno v angleškem jeziku)

-              Organizacijo potovanja

 

V ceno NI vključeno:

-              Storitve, ki niso posebej navedene

-              Napitnine

-              Turistične takse

 

Ponudba

POSEBNA PONUDBA; ODHOD 27.12.2023

6515 € na osebo

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

vinicius-henrique-photography-tlCzxI2RQAc-unsplash-web.jpg mariana-proenca-fS-6DvqKcBo-unsplash-web.jpg loic-mermilliod-H6KJ2D0LphU-unsplash-web.jpg kurt-cotoaga-N8fapqDIc-4-unsplash-web.jpg jorge-mulchi-cossio-rUTSlaoNSME-unsplash-web.jpg fernando-tavora-jN8wERXCnkE-unsplash-web.jpg geronimo-giqueaux-D_z1pDA7R9M-unsplash-web.jpg kulli-kittus-ymGDEiGl6lA-unsplash-web.jpg martin-sanchez-MveTlitSf9Q-unsplash-web.jpg peter-conlan-r_dZ-G_ALdI-unsplash-web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov