Prestolnice

London

Doživetje življenja
Kaj mesto ponuja?
London

Glavno mesto Združenega kraljestva je bogato v vseh pogledih: umetnost, kultura, zgodovina, ekonomija, politika, izobraževanje, mediji in moda. Dom britanske kraljeve družine, izjemne zgodovine in svetovno znanih arhitekturnih dosežkov. 

London je stičišče kultur, narekuje trende in navdihuje. Muzeji, galerije, impresivna arhitektura, nogometni spektakli, svetovna kulinarika, mjuzikli, pop kultura, zabava za otroke in ne daleč proč tudi tipično angleško podeželje. Dodajmo še direkten let iz Ljubljane in London je vedno primeren metropolitski pobeg za podaljšan vikend.

Nastanitev

Bivanje v hotelih Sanderson, The Milestone Hotel, Corinthia Hotel London, Sofitel St. James, Four Seasons London at Park Lane ali One Aldwych. 

Hotel pomeni tradicijo storitvene kulture, edinstveno uglajenost in je doživetje angleške kraljevskosti.

Vodič po mestu
Najpomembnejše znamenitosti
Kulinarični užitki
Kulturna obzorja
Nakupovalne priložnosti
Družinske dogodivščine
Športne dejavnosti
Nočno življenje

Začnite dan z višine, kamor vas dvigne razgledno kolo Londona - The London Eye. Le nekaj minut peš vas pričaka mogočna parlamentarna palača - Houses of Parliament, ki je bila v preteklosti uradna kraljeva palača, njen zvonik, bolj znan kot Big Ben, pa je londonska ikona, ki je najbrž ni potrebno posebej opisovati. Naprej skozi St. James park pridete do Buckinghamske palače, uradne rezidence njenega veličanstva Elizabete II. Kraljeva zgodovina se je v Londonu pisala tudi v najznamenitejši katedrali St. Paul , kjer sta se poročila princ Charles in princesa Diana. 

Kot se za takšno metropolo spodobi, London ponuja jedi vseh kuhinj sveta. Seveda boste grešili, če si ne privoščite tipičnega angleškega zajtrka in za dobro jutro ugriznete v slastno klobasico, jajca, fižol in popečen toast. Energijo potrebujete za pohajkovanje po mestu in če sledite angleškim navadam, v popoldanskem času zavijte na vrček piva v pub. Na zdravje! 

Ljubitelji sodobne umetnosti morate nujno v galerijo Tate Modern, kjer so brezplačno na ogled dela Picassa, Dalija, Pollocka in drugih sodobnih umetnikov, a tudi sama zgradba galerije je impresivno umetniško delo. V londonski četrti West End se pozabavajte z obiskom mjuzikla, da vam v ušesu ostanejo melodije kakšne izmed hollywoodskih filmskih uspešnic.  

London je prestolnica mode, zato so nakupi oblačil res nekaj posebnega. Ponudba vsevrstnih stilov se razteza od ulične mode do prestižnih znamk svetovnih oblikovalskih hiš. Obiščite blagovnico Harrods, ki je prava paša za oči in raziskujte edinstvene kose v butikih in trgovinicah na ulicah Brick Lane, Oxford Street in Bond Street. 

Potepanje po Londonu navdušuje vse družinske člane. V znanstvenem muzeju lahko otroci in starši preverjate teoretična znanja v praksi, v bivših londonskih ječah London Dungeons pa preverite svoj pogum. Prijeten družinski dan pa lahko načrtujete tudi z obiskom živalskega vrta, ki je najstarejši znanstveni živalski vrt na svetu. 

Wimbledon je zaščitna znamka Londona in pomeni poseben, prestižen dogodek tako za teniške igralce kot navijače. Edinstven športni utrip na travi wimbledonskega parka je na sporedu konec junija. Podobno slovesno pa je tudi v rezidenci angleškega nogometa na stadionu Wembley, ki lahko sprejme skoraj 100.000 navijačev. 

London je prestolnica kabareja, bluza in jazza. V četrti Soho virtuozi z vsega sveta ustvarjajo magično glasbeno atmosfero. Pravo nočno zabavo najdete v klubih Fabric in Ministry of Sound, kjer lahko ob odlični glasbi plešete do jutra. 

Details make the difference

“Naprej me ženeta napredek in rast. 1000% ljubim delo, ki ga opravljam.” 

Za vas, ga uresniči:
Barbara Beč
01 280 80 22
Barbara Beč