Prestolnice

Madrid

Doživetje življenja
Madrid
Madrid

Nabito s pozitivno energijo in neverjetno strastjo do življenja, je glavno mesto Španije prežeto s skrivnostnim pozitivnim duhom, ki kar omamlja s svojo privlačnostjo. Posebej mamljiv je spomladi in jeseni, ko so temperature prijetne in mesto polno domačinov, od katerih se boste nalezli pozitivne energije. 

Uživaško, sproščeno in polno sanjarjenja je mestno življenje, ki v veliki večini rado posedi na kavarniških terasah in užitkari s koktejli v finih barih. Raznolikost Madrida in edinstven karakter pričarata poseben in precej drugačen občutek, kot bi ga pričakovali od evropske prestolnice.

Nastanitev

Priporočamo vrhunske hotele v centru mesta, kot so Adler hotel, The Westin Palace Madrid, Silken Puerta America in Urban hotel Madrid, da se boste najbolje naužili madridske slikovitosti in živahnosti.

Vodič po mestu
Najpomembnejše znamenitosti
Kulinarični užitki
Kulturna obzorja
Nakupovalne priložnosti
Družinske dogodivščine
Športne dejavnosti
Nočno življenje

Sprehod po Madridu, skozi njegove četrti, je visoko na listi stvari, ki jih je potrebno izkusiti. Skozi enega najbolj živahnih predelov mesta, Puerta del Sol, ki je tudi geografsko središče Madrida, stopite do bližnjega trga Plaza Mayor, nekdanjega središča bikoborb, karnevalov in festivalov, da si privoščite tapase in sangrio. V četrti La Latina, ki je ena najslikovitejših, se osvežite v številnih barih, ob nedeljah pa je tu živahen boljši trg El Rastro, eden najbolj priljubljenih v Evropi. V predelu Chamartín si ljubitelji nogometa oglejte slavni stadion Santiago Bernabéu, in začutite športni duh na tekmi.

Madrid šteje na vsakih 192 prebivalcev po en bar ali restavracijo, kar o mestu pove ogromno. Možnosti je na tisoče in Madrid je talilni lonec tipičnih dobrot iz vseh španskih regij. Cocido Madrileño je dušena svinjina z zelenjavo in klobaso, ki napolni vonjave ulic v hladnih dneh. Huevos Rotos ali “zlomljena jajca” je zelo popularna jed s pečenim krompirnjem, prekritim z mehko pečenim jajcem, v katerega pomočite košček hrustljavega kruha. Bocadillo de Calamares pa je jed, brez katere ni obiska Madrida. Najslavnejši sendvič z ocvrtimi kalamari, preprost, a nadvse slasten. In še in še bi lahko naštevali. Nazdravite s sangrio, ki je ime dobila po španski besedi za kri, sangre

Poleg vseh madridskih znamenitosti, daje mestu poseben pečat eden največjih muzejev na svetu Museo del Prado, z ogromno zbirko umetniških del od 12. do 20. stoletja. V muzeju je razstavljenih 4000 del največjih španskih slikarjev; Diego Velázquez, Francisco Goya in El Greco, pa tudi Carravaggio, Botticelli, Titian, Raphael in Rubens. Zelo zanimiv je muzej sodobne umetnosti, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, kjer so na ogled dela Pabla Picassa, Salvadora Dalija ter drugih španskih in tujih sodobnih umetnikov. Med marcem in decembrom so v Areni de Las Ventas bikoborbe, v znanem klubu Corral de la Moreria, ki je gostil tudi Marlona Branda, Sofio Loren, Gino Lollobrigido, Richarda Burtona in Franka Sinatro, pa se prepuščate melosu flamenca.

Elegantni in dragi butiki, dizajnerske trgovine in slaven boljšji trg, se raztezajo okrog ulice Calle Ribera de Curtidores. Boljši trg El Rastro je spektakel, ki povezuje prodajalce kopij antik, zelenjave in reprodukcij, rabljenih knjig in poceni reči. 

Zabava, zabava in še enkrat zabava v raznovrstnih tematskih parkih. Parque de Atracciones z več kot 30-imi atrakcijami za otroke in starše, je ena najpopularnejših vikend aktivnosti za lokalce in turiste. Zoo Aquarium v zelo odprtem okolju gosti okrog 6000 živali, med njimi tudi koale in pande. Parque Warner na obrobju Madrida je dom likov iz risank Looney Tunes, z vrtiljaki in številnimi drugimi atrakcijami. Faunia je ogromno naravno območje, živalski vrt s 4-imi ekosistemi in 13-imi tematskimi predeli, jezeri, ribniki in razstavami. Natural Science Museum z zakladi, ki jih hrani, ponuja zabavo za otroke in odrasle. Posebej za otroke imajo pripravljen laboratorij za učenje skozi eksperimentiranje in igro, interaktivno turo muzeja in raznovrstne izobraževalne delavnice.

V Madridu je šport še vse kaj drugega kot le nogomet. Kolesarjenje, tek, igranje golfa, obisk konjskih dirk in še kaj. V mestu je dovolj zelenih površin, ki skupaj z odličnimi vremenskimi razmerami zagotavljajo, da imate med obiskom dovolj priložnosti za tek in vadbo drugih športov. Povsem v centru mesta je eden izmed številnih parkov, Buen Retiro Park, ki je turistična atrakcija in ena največjih površin v mestu. 

Neskončne možnosti v različnih predelih mesta, za vse okuse in vzdržljivosti. Mešanica glasbenih stilov v literarni četri Barrio de Las Letras, nekoč domovanju literarnih mojstrov španske zlate dobe ali alternativni ritmi v Malasañi. Liberalno okolje Chueca je najljubši predel LGBT skupnosti, nočno življenje v Princesi pa vas bo pomladilo za vedno. Izgubite se v ozkih, vetrovnih uličicah La Latine, da užijete njene okuse in ritme. Za ljubitelje nočnega življenja je Madrid pravi kraj za dolge in nore zabave.

Details make the difference

“Naprej me ženeta napredek in rast. 1000% ljubim delo, ki ga opravljam.” 

Za vas, ga uresniči:
Barbara Beč
01 280 80 22
Barbara Beč