Prestolnice

Moskva

Doživetje življenja
Moskva
Moskva

Glavno mesto Rusije, po površini največje države na svetu, je z 12 milijoni prebivalcev med največjimi in najdražjimi mesti na svetu. Gospodarski in kulturni center Rusije ter eno najprivlačnejših svetovnih mest. 

Sprehodi po širokih ulicah, bogata kulturno-zgodovinska dediščina, izjemna gostoljubnost prebivalcev in vrhunske predstave v gledališču Bolšoj, so le peščica zanimivosti, zaradi katerih je obisk Moskve preprosto veličasten. Pripravite se na zgodovinsko avanturo, prepleteno s sodobnostjo, dosegljivo z direktnim letom iz Ljubljane.

Nastanitev

Bivanje v hotelih Savoy Hotel Moskva, Ararat Park Hyatt Moskva, Ritz Carlton ali v butičnem hotelu Golden Apple je poklon luksuzu in izkušnja legendarne ruske gostoljubnosti na najvišjem nivoju. 

Vodič po mestu
Najpomembnejše znamenitosti
Kulinarični užitki
Kulturna obzorja
Nakupovalne priložnosti
Družinske dogodivščine
Športne dejavnosti
Nočno življenje

Simbol Moskve in njena osrednja znamenitost je nedvomno Kremelj. Trdnjava, ki jo obdaja 2,3 kilometra dolgo opečnato obzidje, za svojimi zidovi skriva cerkve, palačo, orožarno in številne vladne inštitucije. Naslednji zaščitni znak Moskve je Rdeči trg, ki je ime dobil iz stare ruske besede in pomeni “lep”. Nadaljujte z Leninovim mavzolejem, ki hrani balzamirano truplo voditelja oktobrske revolucije in zagotovo izkusite vožnjo z moskovsko podzemno železnico, ki velja za najlepšo na svetu. Znamenitosti v Moskvi ne zmanjka zlahka. 

Tradicionalna ruska kulinarika nam v misli prikliče piroške, kaviar, boršč in vodko. A sodobna ruska kuhinja je mnogo več. V Moskvi ne manjka eksotičnih in predrznih jedi, kot je na primer burger iz nutrijinega mesa. Ruska gostoljubnost pomeni, da se za pogostitev obiskovalcev na mizi znajde skoraj vse, kar premoreta hladilnik in shramba. 

Dostojevski, Tolstoj, Puškin, Čajkovski, Nabokov in veličina ruske klasike, ki je zaznamovala svet s presežki. Ljubitelji umetnosti zavijte v slavno galerijo Tretjakov, z največjo zbirko ruske likovne umetnosti, v Boljšoj Teatru naj vam vzame dih ob perfekciji slavnih baletnih predstav ali pa spoznajte nekaj nenavadnega, kot je Muzej nomadske kulture. Mesto pa žvrgoli tudi v novi umetniški sceni in kreativnih stičiščih ter galerijah. 

Vse v Moskvi je gromozansko, zato ne preseneča, da lahko nakupujete v približno 200 nakupovalnih centrih. Med njimi je veleblagovnica GUM, ki je arhitekturna znamenitost in ponudnica luksuza. Doživetje je tudi nadživahna tržnica Izmailowsky, kamor se zgrne ves svet in v zanimivosti njene ponudbe z lahkoto preživite ves dan.

Od vodnega parka Kwa-Kwa, ki je največji tovrstni notranji kompleks v Evropi, do raziskovanja planetov in Oceanov, je Moskva priložnost za kakovostno družinsko preživljanje sproščenih dni. Tudi otroško gledališče v angleškem jeziku The Flying Banana Children's Theatre imajo in seveda impresiven živalski vrt. 

Zibelka umetnostnega drsanja ponuja drsališče Evropeysky z dvema drsalnima ploščama, eno za odrasle in drugo za otroke ter s 7. nadstropja s panoramskimi okni razgalja prečudovite poglede na Moskvo. Tekači imate po mestnih ulicah, parkih in rečnih bregovih poti, kolikor želite in še kombinirate jih lahko med sabo. Za lahkotno križarjenje po mestu, pa si sposodite bicikle in med ogledovanjem znamenitosti poskrbite še za svoje zdravje. 

Številni nočni klubi, lokalni bari in živa glasba. Vsi možni stili, esence, filozofije in magija nočnega mesta. Obrazi, neznani dnevom, se rodijo skozi eklektično in ekscentrično sceno glasbenih prizorišč, klubov, nočnega življenja ulic in številnih restavracij, ki z vrhunsko ponudbo čakajo, da potešijo vaše brbončice tudi pozno v noč.

Details make the difference

“Naprej me ženeta napredek in rast. 1000% ljubim delo, ki ga opravljam.” 

Za vas, ga uresniči:
Barbara Beč
01 280 80 22
Barbara Beč