Prestolnice

Rim

Doživetje življenja
Rim
Rim

Vsakdo bi moral vsaj enkrat obiskati glavno mesto Italije, saj vse poti vodijo v Rim. Večno mesto in eno največjih evropskih mest je obdano s sedmimi mestnimi griči in reko Tibero. Rim je svetovno znan tudi po Vatikanu, najmanjši neodvisni državi na svetu, ki je dom papeža in sedež rimskokatoliške cerkve. 

Sprehodite se po mestnih ulicah, oglejte si eno izmed mnogih glasbenih ali gledaliških predstav, privoščite si vedno odlično dišečo kavo v eni izmed kavarn in se prepustite modnim nakupom v elegantnih trgovinah. Vaša doživetja bodo večna, kot je mesto samo, v dvoje ali na družinskem potepu.

Nastanitev

Privoščite si vikend v osrčju mesta, v hotelu The St. Regis Grand Rome, v butičnem Babuino 181 ali v Villi Spalletti Trivelli.

Vodič po mestu
Najpomembnejše znamenitosti
Kulinarični užitki
Kulturna obzorja
Nakupovalne priložnosti
Družinske dogodivščine
Športne dejavnosti
Nočno življenje

Nedvomno je slovita bazilika Sv. Petra več kot le čudovita katedrala, v kateri mašuje papež. Zgrajena je na mestu, kjer je že v 4. stoletju gradil cesar Konstantin, pod njo pa naj bi bila nekropola, v kateri naj bi bil pokopan Sv. Peter. Številne so znamenitosti, ki so vredne ogleda, kot npr. Španske stopnice in Fontana di Trevi v samem centru mesta, Kolosej, ki je hkrati eden od simbolov Rima in največji amfiteater, kdajkoli zgrajen v rimskem cesarstvu, kjer so se nekdaj bojevali največji gladiatorji svojega časa. V njegovi bližini stoji slavolok zmage. Eden najstarejših predelov Rima je Forum Romanum, ki so ga začeli urejati že Etruščani v 7. stoletju pr.n.št..

Rim s svojo gastronomijo ne pusti ravnodušnega niti najbolj zahtevnega gurmana. Romanska kuhinja je znana po uporabi preprostih sestavin, obogatena z recepti različnih narodov, ki že stoletja živijo v območju Rima in njegovi okolici. Privoščite si tipične italijanske testenine na sto in en način ali pravo slastno pico iz krušne peči, na koncu pa odlično kavo v eni izmed rimskih kavarn.

Rim je mesto z največjo kulturno in arhitekturno dediščino na svetu. Antična zgodovina Rima, stara več kot 1000 let, je mestu zapustila številne spomenike, ki pričajo o bogati kulturi tedanjega mesta in v sebi skrivajo zgodbe iz različnih zgodovinskih obdobij. Še dolgo bi lahko naštevali razne umetnine in pomembne rimske stavbe, zato se odpravite v večno mesto in se sami prepričajte o njegovih čarih in lepotah.

Rim je mesto visoke mode. Ulice okrog Španskih stopnic, še posebej 'Via Condotti', so namenjene visoki modi. Izložbe so prava paša za oči, saj imajo tu svoje trgovine vse najbolj znane modne hiše.

Šola gladiatorstva je zabava za vso družino, kjer vas fantastični inštruktorji pritegnejo v areno, da slišite skandiranje množice, ki navija za vas. Kaj bi slastno pizzo radi imeli tudi doma? Naučite se priprave pizze v lokalni gostilnici. Za družine z malimi otroki je dogodivščina ogled glavnih znamenitosti z busom. Malo večjim raziskovalcem pa pripravite tematske igrice, da npr. iščejo fontane po mestu ali rimske številke, ki so razpršene povsod po mestu. 

Brez nogometa v Italiji seveda ne gre in v Rimu domujeta kar dva velika nogometna kluba, AS Roma in SS Lazio. Mestni derbi na stadionu Olimpico v Rimu je pravi športni dogodek, ki ga priporočamo vse ljubiteljem nogometa. Prijetna rekreacija pa je ogledovanje Rima s kolesom, saj tu najdete mnogo kolesarskih poti. Vse bolj popularen je tudi golf, v mesecu maju pa Rim gosti teniški turnir, ko je na sporedu tudi mednarodni šov preskakovanja ovir s konji v prečudovitem okolju Ville Borghese. Tekaški zanesenjaki, pozor, rimski maraton vas vabi vsako pomlad, njegov start je pri Koloseju, trasa pa poteka skozi nekaj najlepših mestnih trgov, vključno s Pizza Navona in Piazza di Spagna.

Rim postane ponoči eno izmed priljubljenih plesnih in glasbenih mest v Evropi. Živa glasba, koncerti, različni klubi in predvsem različne zvrsti glasbe in plesa zadovoljijo tako mlajšo kot starejšo publiko z različnimi okusi.

Details make the difference

“Naprej me ženeta napredek in rast. 1000% ljubim delo, ki ga opravljam.” 

Za vas, ga uresniči:
Barbara Beč
01 280 80 22
Barbara Beč