Športna

Kraljestvo zimskih doživetij

Andermatt

Vas v Švicarskih Alpah, v dolini Urseren in v osrčju prelazov, je kot skriti svet v objemu čistih gorskih jezer, slapov in rek, ki si utirajo pot v dolino. Tudi globokih sotesk, od katerih najbolj znana nosi ime Schöllenen, ki jo prečka legendarni Hudičev most. Svojih pet minut slave je Andermatt požel leta 1964 v filmu James Bond »Goldfinger«. Bencinska črpalka, kjer se je ustavil Sean Connery, je na ogled še danes. 

Višje, dlje, hitreje.

Saas Fee

Kraj presežkov, najvišjega, najboljšega. Skrivajo ga Švicarske Alpe, krona več kot ducat vršacev, med njimi s 4545m najvišja švicarska gora Dom. Tu se tudi vrtoglavo dviga najvišja vzpenjača Metro Alpin, najvišja vrtljiva restavracija na svetu pa pokrije vse prostorske dimenzije. Ledeniki poskrbijo za najdaljše smučarske sezone, najčistejši zrak pa ohranja etični dogovor z naravo -  edini prevoz v mestu poganja elektrika.

Olimpijski duh in legendarne bele strmine

Cortina d'Ampezzo

Sanje vseh športnih navdušencev, mesto s sodobnim živahnim utripom je destincija za občudovalce Dolomitov in za tiste nemirnega duha. V bližini prestižnega smučarskega središča se ponuja množica športnih aktivnosti, mondenih nakupovalnih pohodov in hitrega pobega v naročje narave. 

Sproščanje adrenalina na vsakem koraku

Kitzbühel

Majhno tirolsko mestece z bogato zgodovino je veličastno športno prizorišče, ki vsako leto privablja turiste z vsega sveta. Njegova bogata zgodovina slika nepozabne spomine. Svetovno znane bele strmine, nakupovanje, gurmanske dogodivščine, sproščanje in oddih. Živahno nočno življenje, v poletni in zimski pravljici, v naročju alpske narave in veličastnih gora.

Klic belih strmin in vrhov avstrijskega gorovja

Lech

V kraju, kjer počitnikujejo zvezde in beseda dolgčas ne obstaja. Vedno v pogonu, da pričara nepozabna športna in kulturna doživetja za vse okuse. Upravičeno član združenja najlepših gorskih krajev, sredi čarobnih gora in gostoljubja prebivalcev, ki vztrajajo v tradicionalnem gorskem življenju, arhitekturi in sobivanju z naravo.

Neskončne aktivnosti v kraljestvu gora

Madonna di Campiglio

V bližini pravljične narave, gorovja in pobeljenih vrhov. Ob smučanju, drsanju in sankanju v pravljičnih zimah, pohodništvu in golfu ob bujnih poletjih. Gorsko vasico in resort na severovzhodu Italije, v srcu čarobnih Dolomitov, v bližini pokrajine naravnega parka Adamello Branta, vedno spremlja pogled na mogočne pobeljene vrhove in je odlična odskočna deska v magična gorska doživetja.

Mondeni aktivni dopust

Courchevel

Eden najbolj prestižnih smučarskih resortov na svetu. Obkrožen z romantičnimi pogledi belih vrhov, ki kljubujejo času in ustvarjajo gorsko idilo. Mondeni smučarski resort v francoskih Alpah je del Les 3 Valleé, največjega povezanega smučišča na svetu. Alpski življenjski stil dviga na prestižno raven in je destinacija, ki redno sprejema najpomembnejša imena športa in zabave.

Kolesarjenje, pohodništvo, deskanje in smučanje

Dolomiti

Vedno znova navdušuje najbolj zagrizene športnike, občudovalce gora in iskalce harmonije z naravo. Pravljična dežela prelazov in vrhov, neskončnih gozdnih poti, Dolomiti Superski smučarskega središča, tradicionalnih kulinaričnih dobrot, gorskega gostoljubja in preprostosti. Bogastvo narave in skupnih trenutkov, zbujanje čutov. Gore upočasnijo tempo, zbistrijo misli in očistijo duha. 

Zimske dogodivščine v stilu alpske tradicije

Saalbach

Ob neokrnjeni naravi in zimskih dogodivščinah, eleganci gora in alpski tradiciji. Ta narekuje korak kulinariki, arhitekturi in načinu življenja. V centru največjega avstrijskega smučarskega središča Saalbach – Hinterglemm - Leogang. K smučarskim in deskarskim užitkom, ob toplejših mesecih pa k osvajanju vrhov in iskanju miru v naravi. 

Dolgočasje? Nemogoče!

St. Moritz

Mondeno smučarsko središče in letovišče, dvakratni gostitelj olimpijskih iger že skozi zgodovino privablja najplemenitejše goste. Center razvajanj in aktivnosti, znan po termalni vodi in belih vrhovih, ki pričarajo nepozabno pravljično vzdušje. Prestižni butiki, ekskluzivni hoteli, prvovrstna destinacija za petične goste.

Doživetja skozi vso leto

Zermatt

Srčika alpske tradicije in srce skrivnosti gora ob vznožju slovitega Matterhorna, na dosegu slovitega smučarskega središča, s progami, ki prehajajo mejo med Švico in Italijo. Bližina ledenikov omogoča smučanje skozi vse leto, poletje pa postreže s cvetočo naravo, ki kliče k sprehodom, raziskovanju, vdihu čistega gorskega zraka in kriku v odmev gora.

Lorem ipsum doler
Zadnja novica
23. 11. 2018

Preživite zimo v najlepših hotelih sveta. Uživajte v belih strminah Zermatta, Madonne di Campiglio, Lecha, St. Moritza in mnogih drugih skrbno izbranih destinacij. Razvajajte sebe in svoje najbližje v objemu popolne bele pravljice.