Vietnam Tour - Hanoi, Tonkin, Hoi An, Saigon, Delta Mekong

Država neskončnih odtenkov zelene

ODHOD: 23. oktober 2024 iz Zagreba

Podroben opis potovanja:

23.10.2024 - DAN 1: ODHOD IZ ZAGREBA

Let iz Zagreba – Ho Chi Minh - Hanoi.

24.10. 2024 - DAN 2: HANOI

Ob prihodu na letališče Noi Bai International v Hanoiju vas bo pričakal vaš voznik in vas odpeljal do hotela. Nočitev z zajtrkom v hotelu THE ORIENTAL JADE HOTEL***** v ‘Sapphire Quarter view’ sobi.

Dobrodošli v Hanoiju, prestolnici Vietnama, ki je svojo tisočletnico praznoval leta 2010. Med vožnjo do hotela si lahko ogledate pokrajino in arhitekturo mesta. Zgodovinski poudarek na umetnosti in izobraževanju določa, da ostanejo stavbe v Hanoiju majhne, preproste in v harmoniji z naravo. Odvisno od časa vašega prihoda, imate popoldne prosto za raziskovanje mesta.

25.10.2024 - DAN 3: RAZISKOVANJE HANOIJA

(vključeno:

Država neskončnih odtenkov zelene

ODHOD: 23. oktober 2024 iz Zagreba

Podroben opis potovanja:

23.10.2024 - DAN 1: ODHOD IZ ZAGREBA

Let iz Zagreba – Ho Chi Minh - Hanoi.

24.10. 2024 - DAN 2: HANOI

Ob prihodu na letališče Noi Bai International v Hanoiju vas bo pričakal vaš voznik in vas odpeljal do hotela. Nočitev z zajtrkom v hotelu THE ORIENTAL JADE HOTEL***** v ‘Sapphire Quarter view’ sobi.

Dobrodošli v Hanoiju, prestolnici Vietnama, ki je svojo tisočletnico praznoval leta 2010. Med vožnjo do hotela si lahko ogledate pokrajino in arhitekturo mesta. Zgodovinski poudarek na umetnosti in izobraževanju določa, da ostanejo stavbe v Hanoiju majhne, preproste in v harmoniji z naravo. Odvisno od časa vašega prihoda, imate popoldne prosto za raziskovanje mesta.

25.10.2024 - DAN 3: RAZISKOVANJE HANOIJA

(vključeno: vodič/zajtrk)

Prevoz iz hotela in obisk kompleksa Ho Chi Minh: Ho Chi Minh mavzoleja, Hiše na hoduljah, Predsedniške palače in One Pillow pagode. Prav tako boste raziskali Old Quarter, Jezero Resorted Sword, tempelj Ngoc Son in Tempelj literature. Sledi obisk zapora Hoa Lo, znan tudi kot "Hanoi Hilton" in "Maison Centrale", zgodovinsko znamenitost v francoskem predelu Hanoija. Prevedeno kot "peklenska luknja", katerega je prvotno leta 1896 zgradil francoski kolonist, da bi tam nastanil in mučil revolucionarne vietnamske upornike.

Po kosilu sledi ogled doma zadnjega tradicionalnega izdelovalca mask v Hanoiju. Popolnoma ročno izdelane in prepojene z rahlim vonjem papirja in lepila, so papirnate maske del otroštva za mnoge generacije prebivalcev Hanoija, ki so jih nosili, da bi praznovali noč polne lune, zlasti med jesenskim festivalom. Obisk pri umetniku bo služil kot vzgled ohranjanja te umetnosti, ki traja že več stoletij. Nočitev z zajtrkom v hotelu THE ORIENTAL JADE HOTEL***** v ‘Sapphire Quarter view’ sobi.

26.10.2024 - DAN 4: OČARLJIVA NOČ NA SKRBNO IZDELANEM KRIŽARJENJU SREDI OČARLJIVEGA ZALIVA TONKIN

(vključeno: zajtrk/kosilo/večerja)

Ob 08:30 odhod iz vašega hotela, kjer vas počaka voznik in vas odpelje proti zalivu Halong, kamor boste prispeli okoli poldneva z avtobusnim prevozom (zasebni avto: 105 USD/osebo). Pridružili se boste izbranemu "junk-u" (tradicionalni kitajski jadrnici) in po dobrodošlici na krovu bo postreženo kosilo med plovbo proti samemu zalivu. Popoldne uživajte v spektakularnem razgledu z različnih razglednih točk, se osvežite s kopanjem v tihi uvali ali se sončite na palubi. Pozno popoldne boste obiskali zanimivo ribiško vasico, kjer boste imeli priložnost za interakcijo z ribiči, ki že skoraj tri generacije živijo v zalivu. Proti koncu dneva se bo čez noč jadrnica zasidrala med čudovitimi formacijami. Večerja bo postrežena po sončnem zahodu na krovu ob koktejlih. Nočitev z zajtrkom na HERITAGE CRUISE***** v ‘Ocean Suite’ sobi.

27.10.2024 - DAN 5: KRIŽARJENJE IN POVRATEK V HANOI IN ODHOD V HOI AN

(vključeno: vodič/zajtrk ali brunch)

Pozdrav dnevu z jutranjim Tai Chi-jem in opazovanje sončnega vzhoda nad osupljivim Halongom, zajtrk postrežen na krovu (na nekaterih jadrnicah postrežejo brunch), medtem ko čoln počasi pluje skozi veličastne kamnite formacije nazaj proti pristanišču. Izkrcanje sledi okoli poldneva, nato pa prevoz nazaj v Hanoi z avtobusom za let na Da Nang. Po prihodu prevoz do hotela in check-in. Nočitev z zajtrkom v hotelu ROYAL HOI AN MGALLERY***** v ‘Grand Deluxe’ sobi.

28.10.2024 - DAN 6: SPOZNAVANJE HOI AN

(vključeno: vodič/zajtrk)

Po zajtrku se odpravite v tempelj My Son, sledi 1-urni prevoz po tej 40 km dolgi cesti My Son - "dolina duha in umetnosti" je simbol bleščečega obdobja kraljestva Cham. Od leta 1999 je My Son priznan kot svetovna dediščina s strani UNESCO.

Prispeli boste do templja My Son, kjer vas bo poseben električni avto pobral pri glavnem vhodu in vas odpeljal na mesto, ki je bil izbran za gradnjo templja Champa Royal s številnimi starodavnimi stolpi, skritimi v skriti dolini. Mesto, kjer je poudarek predvsem na izbrani starodavni Champski kulturi - velja za sveto deželo.

Tam boste slišali, kako kamnite opeke pripovedujejo o plesnih bogovih, pripovedujejo o bogovih čaščenja v Champski kulturi, in o toliko skrivnostih, ki še danes nimajo razlage, in morda boste prvi, ki jih boste razvozlali.

Po obisku in poslušanju vodnika, ki govori o skrivnostih, se boste vrnili na glavni vhod ruševin My Son.

Popoldne se odpravite na sprehod po starodavnem mestu Hoi An. Med 15. in 19. stoletjem je bil Hoi An znan kot 'Faifo' in je bil uspešno trgovsko pristanišče, ki je privabljalo ladje iz Kitajske, Japonske, Nizozemske, Portugalske, Španije in drugih držav. Danes je ta starodavno mesto, ki je na seznamu svetovne dediščine, priznano po svoji dobro ohranjeni arhitekturi, ulicah, namenjenih le pešcem, in značilni lokalni kuhinji, ki obiskovalcem omogoča vpogled v svojo slavno preteklost. Ozke ulice Hoi Ana so idealne za voden ogled številnih znamenitosti, med drugim: stare trgovske hiše z vplivi kitajske, japonske in vietnamske arhitekture; 400 let star Japonski pokrit most, prvič zgrajen v 1590-ih s strani japonske skupnosti, da bi jih povezal s kitajskimi četrtmi čez potok, Zbornica konfucijanske kitajske skupnosti s svojimi zapletenimi rezbarijami v lesu in pisano tržnico s stojnicami polnimi lokalnih specialitet, vključno s svilo, ki jo lahko v enem ali dveh dneh spremenite v pravo, pravcato modno obleko.

Ustavite se v delavnici izdelave lampionov. Tu boste dobili kratek uvod v zgodovino, obliko in barvo lampionov. Izberite svoj najljubši vzorec lampiona. Skupaj z obrtnikom postopoma izdelajte en lampion. Ta lampion si shranite kot spominek. In zopet ste v središču starega mestnega jedra Hoi An. Nočitev z zajtrkom v hotelu ROYAL HOI AN MGALLERY***** v ‘Grand Deluxe’ sobi.

29.10.2024 - DAN 7: ODKRIJTE POKRAJINO HOI AN - POLDNEVNO KOLESARJENJE DO VASI DUY VINH - ZASEBNA SKUPINA

(vključeno: vodič/zajtrk/kosilo)

Odhod: 8:30 - Prihod: 15:00 (vključeno kosilo)

Preživite dan sproščenega kolesarjenja skozi slikovito pokrajino Vietnama, daleč stran od prometa motornih skuterjev in hrupnega mesta. Prečkali boste otoke na delti reke Song Thu z lokalnim prevozom, vključno s trajekti in plavajočim mostom.

Na tem izletu boste odkrili, kako so izdelani leseni rečni čolni, spoznali boste skrivnost tkanja pisanih slamnatih preprog "Hoi An", preizkusili znane vietnamske košarice in še veliko več. Dan boste preživeli v neposrednem stiku z enim od podeželskih prebivalcev regije, daleč stran od običajnih turističnih poti.

Za kosilo vas bodo povabili v domačo vietnamsko družino na tradicionalno vietnamsko jed in se naučili njihovih običajev in tradicij. Po kratkem počitku pod senco manga se boste odpravili nazaj proti Hoi Anu s čolnom, kar bo trajalo približno 35 minut. Nočitev z zajtrkom v HOTELU ROYAL HOI AN MGALLERY***** v ‘Grand Deluxe’ sobi.

30.10.2024 - DAN 8: HOI AN - HO CHI MINH - SAIGON PONOČI

(vključeno: vodič/zajtrk/večerja)

Zajtrk v hotelu in prevoz na letališče, sledi popoldanski let v Ho Chi Minh. Prevzem in prevoz do hotela in check-in.

Popoldanski izlet z Vespo ter gurmanska noč po mestu.

Doživite lokalno nočno življenje in uživajte v okusni hrani ter živi glasbi, medtem ko se peljemo na Vespi po prometnih ulicah tega živahnega mesta. Pridružite se nam, ko Saigon ponoči oživi na tej pustolovščini po mraku!

Poglobite se v kozmopolitsko nočno življenje tega živahnega mesta. V središču mesta boste uživali v energiji te urbane metropole, medtem ko opazujemo svet okoli sebe, srkamo lokalne pijače in poskusimo nekaj okusnih prigrizkov. Vaš izkušen voznik vas bo nato pripeljal skozi prometne ulice Saigona, medtem ko boste obiskali nekatere znane znamenitosti v tem živahnem mestu. Počutili se boste kot domačini, ko bomo uživali v pristnih, svežih, morskih jedeh ob cesti in nato okusili lokalno poslastico, okusen Banh Xeo, tradicionalno vietnamsko slano palačinko. Nato se boste ponovno odpeljali v noč, da boste doživeli živo glasbo na dveh zelo različnih prizoriščih. Najprej sproščeno vzdušje tihe, nežno osvetljene kavarne, nato pa se boste odpravili v živahen rock bar, kjer nova generacija Vietnamcev izraža svoj slog. Prepustite se lokalnim dobrotam in občutite pustolovščine nočnega mesta, ki vam jih bodo naši vodniki z veseljem razkazali. Nočitev z zajtrkom v MAI HOUSE SAIGON***** hotelu v ‘Premium’ sobi.

31.10.2024 - DAN 9: DOŽIVETJE LOKALNEGA ŽIVLJENJA V SAIGONU

(vključeno: vodič/zajtrk)

Osmi dan boste odkrivali življenjski slog Saigona kot domačini, kjer vas bodo popeljali na neobičajna prizorišča, daleč stran od oči običajnega turista.

Zjutraj boste odšli na poldnevni ogled tunelov Cu Chi: na vrhuncu svoje moči se je sistem tunelov, dolg več kot 250 kilometrov, raztezal od Saigona do meje s Kambodžo, in bil tri ravni globok. Omrežje je vključevalo številna vrata, ki so vodila v pasti, posebej zgrajene bivalne prostore, skladišča, tovarne orožja, poljske bolnišnice, poveljniške centre in kuhinje. Danes so preostali tuneli postali glavna turistična znamenitost, ki obiskovalcu ponuja edinstveno izkušnjo in občutek, kako je bilo življenje pod zemljo med vojno med ZDA in Vietnamom.

Popoldne se pridružite ogledu mesta HCMC. S preko osmimi milijoni prebivalcev in štirimi milijoni motornih koles je Saigon resnično mesto, ki nikoli ne spi. Kljub svoji modernosti Saigon ohranja močno povezavo s preteklostjo in naš ogled mesta zajema nekatere najbolj zgodovinske znamenitosti Saigona, vključno s katedralo Notre Dame, z značilnima stolpoma iz rdeče opeke, zgrajeno iz gradbenega materiala uvoženega iz Francije (vstop je dovoljen le, ko se ne opravljajo servisna dela). Nato se odpravite čez trg do Centralne pošte, dokončane leta 1891. Kratko vožnjo stran stoji nekdanja Predsedniška palača, sedež Saigonske vlade med ameriško vojno. Nadaljujete do War Remnants muzeja (muzej ostankov vojne) za živahen pogled na ameriško vojno skozi oči Vietnamca (upoštevajte, da so nekateri prikazi zelo nazorni). Doživite slavno ulično kavno kulturo Saigona, medtem ko vam vaš vodnik nudi kratek jezikovni tečaj in vpogled v vsakdanje življenje Saigonca, preden se vrnete v hotel. Nočitev z zajtrkom v MAI HOUSE SAIGON***** hotelu v ‘Premium’ sobi.

01.11.2024 - DAN 10: CELODNEVNO DOŽIVETJE DELTE MEKONGA

(vključeno: vodič/zajtrk/kosilo)

Prevoz do Coco Riverside Lodge, Trung Nghia - Vung Liem, ki traja 3 ure vožnje preko Bentreja in 4 ure skozi pokrajino Vinh Long. Po prihodu se boste srečali s predstavnikom, ki vas bo popeljal do prenočišča ob podeželski poti. Po kratkem sprehodu vas bodo pogostili s pijačo dobrodošlice. Izberite kolesa za popoldanski kolesarski izlet po mirnih podeželskih cestah, ki vas bodo vodile mimo farme rac, zelenih riževih polj in majhnih vasic. Po poti boste obiskali enega od številnih nasadov zmajev ali oranžnih sadežev in ga okušali neposredno v vrtu. To je sproščujoč čas z obilo priložnosti za ujemanje slikovitih sončnih zahodov. Uživajte v prelepem sončnem zahodu, preden se vrnete v prenočišče s kolesi.

Po osvežitvi v nastanitvi se odpravite na sprehod do sosednjega doma in uživajte v svetlobnih predstavah "poon" med tradicionalnim glasbenim nastopom umetnika vojnih veteranov. Nato doživite tradicionalne bakle iz posušenih kokosovih listov ob povratku.

Ste kuhar! Tradicionalni kuharski tečaj z vietnamsko palačinko, ki jo boste naredili sami. Odlična izkušnja učenja, s katero lahko malo Vietnama odnesete domov. Večerja je postrežena v restavraciji prenočišča. Nočitev z zajtrkom v COCO RIVERSIDE LODGE***** v svojem bungalovu.

02.11.2024 - DAN 11: DELTA MEKONG - ODHOD IZ HO CHI MINHA (vključeno: vodič/zajtrk)

Po zajtrku se že naloženi čolni odpravijo na lokalni plavajoči trg in prevažajo blago, kot so kokosi, od ene tovarne do druge, pri tem prečkajo lokalni trajekt, da obiščejo čudovit tempelj Cao Dai. Imeli boste tudi priložnost videti te tovarne. Ob reki so postavljene majhne lokacije za predelavo kokosov. Ko je kokos oluščen, se kokosova vlakna odstranijo iz lupine, da se iz njih izdelujejo vrvi, ki se nato uporabljajo za tkanje preprog. Celoten proizvodni proces si ogledate v kratkem času. Večino dela opravijo ročno po zelo nizkih stroških. Kupci so večinoma tuje družbe.

Nazaj v prenočišče. Če čas dopušča, lahko opravite nekaj aktivnosti, na primer obiranje listov vodne palme in njihovo tkanje. Ti listi so ključni gradbeni material v delti Mekonga, saj se uporabljajo za gradnjo sten in streh hiš. Lokalni ljudje vam bodo pokazali, kako uporabljajo te liste, pa tudi kako narediti palice 'poon', ki so vam osvetljevale sprehod prejšnji večer.

Check-out iz hotela in prevoz do letališča v Ho Chi Minh.

03.11.2024 - DAN 12: PRIHOD V ZAGREB

CENA: 3079 € / osebo

Cena vključuje:

- letalsko vozovnico Zagreb – Hanoi – Ho Chi Minh

- letalsko vozovnico za notranje lete po programu

- 23kg prtljage na osebo

- vse izlete in prevoze po programu

- lokalnega angleško govorečega vodnika na izletih

- nastanitve in obroke kot po programu (kategorija 5 zvezdic) v dvoposteljni sobi

- vse letališke takse in pristojbine

- organizacijo potovanja

Cena NE vključuje:

- obroki in pijače, ki niso posebej navedeni v programu

- lastne porabe skozi turo (spominki, napitnine,….)

- vstopna viza za Vietnam

Ponudba

POSEBNA PONUDBA

3.079 € na osebo

Cena vključuje – glej zgoraj opis

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

tran-phu-yPP08FAft7I-unsplash-min.jpg rene-deanda-fa1U7S6glrc-unsplash-min.jpg kiril-dobrev-v63UL8s28Ew-unsplash-min.jpg h-ng-nguy-n-vi-t-5pYUt2gEZaA-unsplash-min.jpg doan-tuan-3QFQOxGCVmE-unsplash-min.jpg chris-slupski-tCM6cQjIQ7Q-unsplash-min.jpg leon-wong-xFMPE9PvsTM-unsplash-(1).jpg peter-nguyen-soYzQJvctKI-unsplash-min.jpg ammie-ngo-vcu-OZBxxRk-unsplash-min.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov