Andaluzija - self drive

1.  dan: Benetke - Sevilla - Cordoba

V jutranjih urah polet iz beneškega letališča proti Sevilli. Po pristanku prevzem avtomobila in slabi dve uri vožnje do Cordobe. Nastanitev v hotelu v centru mesta.

Nastanitev:

Eurostars Conquistador ****

Hospes Palacio del Bailio*****

2.  dan:  Cordoba - Malaga

Po zajtrku ogled Cordobe. Ogledate si prekrasno mošejo Mezquit in se sprehodite čez židovsko četrt, kjer lahko občudujete notranja dvorišča imenovana patio. Ogleda vredna je tudi trdnjava - Alcazar, kjer se je nekoč nahajala največja knjižnica v zahodni Evropi, ter konjušnica, kjer so vzgajali svetovno znane andaluzijske konje. Nadaljevanje poti proti jugu do Malage. Na poti se lahko ustavite v mestu Antequera, oziroma v parku El Torcal, ki je bil 100 milijonov let nazaj pod vodno gladino - odlična priložnost za uživanje ob pogledu na kamnite skulpture, ki jih je

1.  dan: Benetke - Sevilla - Cordoba

V jutranjih urah polet iz beneškega letališča proti Sevilli. Po pristanku prevzem avtomobila in slabi dve uri vožnje do Cordobe. Nastanitev v hotelu v centru mesta.

Nastanitev:

Eurostars Conquistador ****

Hospes Palacio del Bailio*****

2.  dan:  Cordoba - Malaga

Po zajtrku ogled Cordobe. Ogledate si prekrasno mošejo Mezquit in se sprehodite čez židovsko četrt, kjer lahko občudujete notranja dvorišča imenovana patio. Ogleda vredna je tudi trdnjava - Alcazar, kjer se je nekoč nahajala največja knjižnica v zahodni Evropi, ter konjušnica, kjer so vzgajali svetovno znane andaluzijske konje. Nadaljevanje poti proti jugu do Malage. Na poti se lahko ustavite v mestu Antequera, oziroma v parku El Torcal, ki je bil 100 milijonov let nazaj pod vodno gladino - odlična priložnost za uživanje ob pogledu na kamnite skulpture, ki jih je izoblikovala narava. Prihod v Malago in nočitev v hotelu.

Nastanitev:

Ilunion Malaga **** 

Gran Hotel Miramar*****

3.  dan: Malaga - Granada

Dan namenjen odkrivanju mesta Granada. Zjutraj si lahko ogledate znamenito Alhambro ( vstopnice je potrebno kupiti dosti v naprej )s trdnjavo Alcazar, Nasridovo palačo in “rajskimi” vrtovi Generalife. Vrhunec mavrske umetnosti vas bo popolnoma prevzel.  Granada je bila zadnja mavrska kraljevina na evropskih tleh in še danes tod veje arabski duh. Predlagamo tudi sprehod po četrti Albacin in po starem mestnem jedru s prelepo katedralo. Povratek v Malago.

Nastanitev:

Ilunion Malaga **** 

Gran Hotel Miramar*****

 

4. dan: Malaga - Ronda - Marbella ( 165 km )

Zjutraj možnost ogleda mesta s Picassovim muzejem, trdnjavo Alcazaba, areno za bikoborbe  in plažo La Malagueta. Nadaljevanje poti skozi notranjost do mesta Ronda. Eno izmed najbolj romantičnih mest na svetu, za katerega je še Ernest Hemingway dejal, da bi bilo idealno za medene tedne. Ronda je najbolj znana po treh mostovih, zgrajenih v 18. stoletju, ki se nahajajo nad kanjonom Tajo. Ob sprehodu v okolici mesta boste bili deležni osupljivega pogleda na dolino, polno sadnih dreves, vinogradov in oljčnikov. Pot nadaljujete do morja do mondenega letovišča Marbella, kjer vas čaka nastanitev.

Nastanitev:

Fuerte Marbella **** 

The Oasis By Don Carlos*****

 

5. dan: Marbella - Gibraltar - Cadiz

Vožnja ob obali Costa del Sol do Gibraltarja. Gibraltar je zadnja angleška enklava na starem kontinentu. Čez mejo se odpravite peš, do gondole, ki vas popelje na vrh gibraltarske pečine, kjer kraljujejo najstarejši prebivalci  – opice. Iz Gibraltarja vas pot vodi mimo najjužnejše točke  Evrope - Tarife ( raj za surfarje in kajtarje ), do mesta Cadiz, slikovitega obalnega mesta z bogato arhitekturo. Nastanitev v vašem hotelu.

Nastanitev:

Senator Spa ****

Parador de Cadiz****sup

 

6. dan: Cadiz - Jerez - Sevilla

Vožnja v Jerez de la Frontera ter po želji ogled ene izmed številnih vinskih kleti. Izvedeli boste lahko vse podrobnosti o andaluzijskem vinu sherriju. Ime šeri (sherry) je angleška različica španskega imena jerez, ki ga je vino prevzelo po mestu in se nanaša na vino iz belega grozdja sorte palomino. Vožnja naprej do Seville.

Nastanitev:

Becquer ****

Mercer Sevilla*****

 7. dan: Sevilla

V dveh dneh lahko dodobra spoznate Sevillo in vse njene veličastne znamenitosti, kot so: katedrala s stolpom Giralda, kraljeva palača Alcazar, stolp Torre de Oro, največjo leseno konstrukcijo na svetu Metropol Parasol, četrt Triana, ena najlepših aren za bikoborbe in še in še… Sevilla vas ne prevzame samo z znamenitostmi, temveč predvsem s svojim temperamentom, mogoče že skoraj z zmernim hedonizmom.

Nastanitev:

Becquer ****

Mercer Sevilla*****

8. dan: Sevilla - Benetke

V popoldanskih urah let proti Benetkam.


Cena vključuje:

-        Povratni letalski prevoz Benetke- Sevilla

-        Oddana prtljaga do 23 kg

-        Osebna ročna prtljaga do 10 kg

-        Najem avtomobila za celotni čas potovanja (Ford Fiesta ali podoben avto) clasic, Land Rover Evoque v primeru lux variante

-        Neomejeno število prevoženih kilometrov

-        Dodatno »full kasko«' zavarovanje avtomobila

-        Nočitve z zajtrki v hotelih na poti

-        Namestitev v dvoposteljnih sobah

-        Organizacija potovanja

Ponudba

od 1350 €

letalska vozovnica, najem avtomobila, hotelske namestitve - clasic

od 2380 €

letalska vozovnica, najem avtomobila, hotelske namestitve - lux

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

dimitry-b-Hrk7xP26IiM-unsplash-web.jpg dave-weatherall-g6OYToBRGB0-unsplash-web.jpg johan-mouchet-_m6Y0e2ElOg-unsplash-web.jpg johan-mouchet-vTCFP97aw_4-unsplash-web.jpg karim-manjra-Qy5a07xuQdg-unsplash-web.jpg jorge-fernandez-salas-jGb69nlaO1c-unsplash-web.jpg jorge-fernandez-salas-grQ9c8qAuYE-unsplash-web.jpg tabea-damm-ytJHYdil4dI-unsplash-web.jpg inma-santiago-atCFpwoLcFk-unsplash-web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov