Peru - 11 dnevno potovanje po deželi Inkov

1.  dan

Letalski prevoz iz bližnjega letališča v Limo, prestolnico Peruja. Po pristanku in prevzemu prtljage vas čaka zasebni prevoz do hotela. Prijava v hotel in nočitev.

 

2.  dan: Lima / Sacred Valley - dolina Urubamba

Zjutraj vas čaka zaseben prevoz na letališče, od koder boste poleteli v nekdanjo Inkovsko prestolnico Cuzco. Namestitev v hotelu. Dolina Urubamba velja za sveto dolino inkovske civilizacije, saj leži med Cuscom in Matchu Picchujem. Vzdolž reke Urubamba se nahajajo mnoga arheološka najdišča. Ogledali si boste impresivne inkovske razvaline utrdbe  Sacsayhuamán, od koder se širi lep razgled nad mesto Cuzco. Po želji si boste lahko ogledali šamansko daritev materi Zemlji – Pachamama. Spotoma se ustavite še v Cochahuasi Animal Sanctuary, kjer lahko pobliže spoznate živali tega območja. Vrnitev v hotel in

1.  dan

Letalski prevoz iz bližnjega letališča v Limo, prestolnico Peruja. Po pristanku in prevzemu prtljage vas čaka zasebni prevoz do hotela. Prijava v hotel in nočitev.

 

2.  dan: Lima / Sacred Valley - dolina Urubamba

Zjutraj vas čaka zaseben prevoz na letališče, od koder boste poleteli v nekdanjo Inkovsko prestolnico Cuzco. Namestitev v hotelu. Dolina Urubamba velja za sveto dolino inkovske civilizacije, saj leži med Cuscom in Matchu Picchujem. Vzdolž reke Urubamba se nahajajo mnoga arheološka najdišča. Ogledali si boste impresivne inkovske razvaline utrdbe  Sacsayhuamán, od koder se širi lep razgled nad mesto Cuzco. Po želji si boste lahko ogledali šamansko daritev materi Zemlji – Pachamama. Spotoma se ustavite še v Cochahuasi Animal Sanctuary, kjer lahko pobliže spoznate živali tega območja. Vrnitev v hotel in nočitev.

 

3.  dan: Sacred Valley - dolina Urubamba

Po zajtrku vas bo pot vodila v inkovsko mesto Chinchero, ki se nahaja na 3800m nadmorske višine. Chinchero je znano po tržnici, kjer lokalni prebivalci prodajajo svoje doma narejene izdelke. Nato se boste odpravili v Moray, kjer so Inki postavili impresivne terase za pridobivanje soli.

 

4. dan: Machu Picchu

Dan bo namenjen obisku ene izmed svetovnih čudes, Machu Picchu. Z vlakom se boste odpeljali iz Ollantaytambo v Aguas Calientes in od tam z avtobusom v Machu Picchu.

Naužijte se te posebne energije, ki je bila pred svetom skrita vse do leta 1911. Namestitev v luksuznem hotelu, le streljaj od ruševin.

Nastanitev:

Sanctuary Lodge, A Belmond Hotel, Machu Picchu *****

5.  dan: Machu Picchu / Cuzco

Priporočamo vam, da vstanete zgodaj zjutraj in se še enkrat odpravite na ogled Machu Picchuja, da prehitite vse dnevne turiste in si v miru ogledate to znamenitost. Sledi dopoldanski povratek v mesto Cuzco. Zaradi višinske razlike ta dan ni planiranih dodatnih aktivnosti. Namestitev v hotelu.

6.  dan: Cuzco

Inkovska prestolnica leži na 3400m nadmorske višine in ponuja mešanico inkovske kulture in španske kolonizacije. Ogledali si boste tržnico San Pedro, Plaza de Armas, katedralo, najpomembnejši tempelj inkovske kulture Coricancha, imenovan tudi sončni, zlati tempelj.

7.  dan: Cuzco / Puno

Iz hotela se boste odpeljali do železniške postaje in nato z luksuznim vlakom Belmond Andean Explorer. Pot vas bo peljala približno 100km južno v smeri mesta Puno. Dva dni boste potovali in bivali na tem čudovitem vlaku, s katerega lahko občudujete pokrajino, ki teče mimo vas. Na poti seveda ne bo manjkalo nekaj postankov. Prvi postanek bo v kraju Raqch'i. Popoldne boste dosegli najvišjo točko vožnje, prelaz La Raya na 4390m,  zvečer pa dosegli mesto Puno, ki leži na obali jezera Titikaka.

8.  dan: Puno / Laguna Saracocha

Predlagamo vam zgodnji začetek dneva in sprehod ob jezeru, kjer pričakate sončni vzhod. Jezero Titikaka je najvišje plovno jezero na svetu in meji na Bolivijo. Po zajtrku se s čolnom odpeljite na enega izmed plavajočih otokov Uros, od tu na otok Taguile, kjer sledi kosilo s kulturnim programom; prikazom življenja ljudi ob jezeru. Od tu boste pot nadaljevali z vlakom  v Laguna Saracocha, kjer sledi prenočitev.

 

9.  dan: Laguna Saracocha / Arequipa / Lima

Tudi tu predlagamo, da pričakate sončni vzhod nad laguno. Pot z vlakom vas zapelje v smeri mesta Arequipa, kamor prispete tekom popoldneva. Arequipa je baročno mesto iz časov kolonizacije, zgrajeno iz belega vulkanskega kamna. Mesto obdajajo trije več kot 6000m visoki ognjeniki. Po mestu boste naredili panoramsko vožnjo, nato pa se odpravili proti letališču in poleteli v Limo. Sledi prevoz iz letališča in namestitev v hotelu.

 

10. dan: Lima

Dobrodošli v prestolnici Peruja. Po zajtrku se boste odpravili na dopoldanski ogled mesta. Mesto ponuja tako čudovite zgradbe, trge, muzeje, kavarne, restavracije…

Popoldan nimate obveznosti in se lahko povsem prepustite energiji mesta. Prestolnico je leta 1535 ustanovil eden najbolj zloglasnih konkvistadorjev Francisco Pizzaro. Mestne stavbe v večini datirajo v pozno 17. in 18. stol., saj je bila starejša arhitektura žrtev požarov in potresov.

 

11. dan: povratek

Po zajtrku imate prost dan do vašega povratka. Čaka vas zasebni prevoz iz hotela na letališče. S tem se tudi zaključi vaše popotovanje po Peruju.


Cena vključuje:

-        Povratni letalski prevoz v Limo

-        1 kos ročne in 1 kos oddane prtljage

-        Vse potrebne prevoze po programu

-        letalski prevoz na relaciji Arequipa – Lima

-        3 x nočitev z zajtrkom v Limi

-        2 x nočitev z zajtrkom v dolini Urubamba

-        2 x nočitev z zajtrkom v Cuscu

-        2 x nočitev z zajtrkom na vlaku Belmond Andean Explorer

-        5 x kosilo po programu

-        3 x večerja po programu

-        Angleško govoreči vodnik

-        Organizacija izleta

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

adrian-dascal-fpvUvv-VEuA-unsplash-web.jpg catherine-a-g-m-CYVIVpN15w0-unsplash-web.jpg ashim-d-silva-4RcFjVc8JLQ-unsplash-web.jpg eduardo-flores-x84rVUB3TVk-unsplash-web.jpg jeison-higuita-KD9AsSBYz3Q-unsplash-web.jpg joe-green-nsy6zTjk5hM-unsplash-web.jpg jeremiah-berman-9dmycbFE7mQ-unsplash-web.jpg sander-lenaerts-Ywew42_sa0E-unsplash-web.jpg peter-livesey-WEME5LOrLpE-unsplash-web.jpg olga-stalska-QaWRyEdlffY-unsplash-web.jpg vinicius-henrique-photography-SNLf0OCe3-Q-unsplash-web.jpg jorge-mulchi-cossio-6UJGXMBXjJk-unsplash-web.jpg jackie-hope-oi02jQsRc7M-unsplash-web.jpg tomas-sobek-EKNe678ktEY-unsplash-web.jpg willian-justen-de-vasconcellos-4hMET7vYTAQ-unsplash-web.jpg willian-justen-de-vasconcellos-mZKEIRBStv4-unsplash-web.jpg willian-justen-de-vasconcellos-pabDCGRldS0-unsplash-web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov