Potovanje po zahodu ZDA in počitnice v Mehiki

1.  dan: Evropa – Las Vegas

Let iz Ljubljane ali bližnjega letališča proti Las Vegasu. Po pristanku prevzem avtomobila na letališču in vožnja do vašega hotela.

Nastanitev:

Four Seasons Resort ***** ( 2 noči )

2.  dan: Las Vegas

Dan izkoristite za ogled in sprehod po »Mestu greha«! Preizkusite srečo v eni izmed številnih igralnic na znamenitem »stripu« ali se sprostite in  uživajte v hotelu.

3. dan: Las Vegas – Bryce Canyon, (420 km)

Ta dan vas bo pot peljala v zvezno državo Utah, deželo mormonov. Dopoldanska vožnja v višje ležeče predele, po želji s postankom v narodnem parku Zion, kjer boste lahko občudovali kreacije narave in uživali v toplih odtenkih peščenjaka. Popoldan prihod v narodni park Bryce Canyon na 2400 m nadmorske višine. Sprehod ob robu 200m globokega amfiteatra, kjer peščeni stebri in strukture vseh možnih oblik in

1.  dan: Evropa – Las Vegas

Let iz Ljubljane ali bližnjega letališča proti Las Vegasu. Po pristanku prevzem avtomobila na letališču in vožnja do vašega hotela.

Nastanitev:

Four Seasons Resort ***** ( 2 noči )

2.  dan: Las Vegas

Dan izkoristite za ogled in sprehod po »Mestu greha«! Preizkusite srečo v eni izmed številnih igralnic na znamenitem »stripu« ali se sprostite in  uživajte v hotelu.

3. dan: Las Vegas – Bryce Canyon, (420 km)

Ta dan vas bo pot peljala v zvezno državo Utah, deželo mormonov. Dopoldanska vožnja v višje ležeče predele, po želji s postankom v narodnem parku Zion, kjer boste lahko občudovali kreacije narave in uživali v toplih odtenkih peščenjaka. Popoldan prihod v narodni park Bryce Canyon na 2400 m nadmorske višine. Sprehod ob robu 200m globokega amfiteatra, kjer peščeni stebri in strukture vseh možnih oblik in palete vseh toplih barv (delo vodne in vetrne erozije), uprizarjajo pravo igro podob.

Nastanitev:
Best Western Plus Bryce Canyon Grand Hotel *** (1 noč)

 

4. dan:  Bryce Canyon - Flagstaff (650 km)

Dopoldanska vožnja skozi urejena naselja zvezne države Utah vas bo pripeljala na rob Glen kanjona, ki je tako kot njegov »veliki brat« Grand Canyon, delo reke Kolorado in znamenitost zvezne države Arizona. Kanjon so zajezili in poplavili in tako je nastalo jezero Powell. Postanek pri jezu, od koder je lep pogled na veliki inženirski dosežek. Naslednji postanek bo ob okljuku reke Kolorado, ki je zaradi svoje oblike poimenovan Horseshoe Bend. Okolica je dom plemena Navajo, ki je danes zaokrožena v rezervat s površino preko 70.000 km².

Nastanitev:
Hotel Little America *** (2 noči)

 

5.  dan: Nacionalni park Grad Canyon (350 km)

Dan bo vsekakor eden vrhuncev potovanja, saj je namenjen ogledu Velikega kanjona, katerega razsežnost, barve, šelestenje vetra in tišina prevzamejo vsakogar. Vsi podatki o dimenziji kanjona, vse sledi zemeljske zgodovine se nekako zdrobijo v prah, ko stojite na njegovem robu in uživate v razgledu. Ustavili se boste na več točkah v parku, od koder se lahko podate tudi na krajše sprehode. Proti večeru povratek v Flagstaff, mimo mesteca Williams, ki leži na legendarni Route 66.

 

6.  dan: Flagstaff – Las Vegas, (415 km)

Vožnja po legendarni Route 66 do mesteca Kingman, kjer lahko naredite krajši postanek, nato pa vožnja do Hoover Dam. Jez Hoover Dam na reki Colorado je mogočna art deco mojstrovina širine 379 m in višine 221 m, ki jo vsako leto obišče milijon turistov. Obiskali boste informacijsko središče, nato pa se z dvigalom spustili 50 nadstropij nižje do ogromnih generatorjev, od katerih vsak proizvede dovolj elektrike za mesto s 100.000 prebivalci. Prihod v Las Vegas.

Nastanitev:

The Palazzo At The Venetian ***** (1 noč)

 

7.  dan: Las Vegas – Yosemite (725 km)

Zjutraj boste krenili prti zahodu. Po želji postanek v puščavi Mojave, nato pa vožnja mimo mest Bakersfield in Fresno, do narodnega parka Yosemite. Nočitev v hotelu.

Nastanitev:

Tenaya Lodge Yosemite *** (2 noči)

 

8.  dan: Nacionalni Park Yosemite

Yosemite se razteza na več kot 3000 km² in je del mogočnega gorovja Sierra Nevada. Osupljivi granitni klifi privlačijo proste plezalce z vsega sveta. Gorske reke, slapovi, slikovite gore, urejene pohodniške poti ter velika pestrost živalstva in rastlinstva ponujajo številne možnosti za vsakogar. Priporočamo vožnjo po panoramski cesti, ki se vije skozi park. Ustavite se lahko pri razglednih točkah Tunnel View in Valley View. Peš se lahko podate do slapa Briealveil . Pot vas vodi v dolino Yosemite mimo mogočnih sten očakov El Capitan in Half Dome ter starih dreves in slapov…

 

9.  dan: Nacionalni Park Yosemite – Los Angeles (450 km)

Ta dan si vzemite za počitek od ogledov in za vožnjo do Los Angelesa.

Nastanitev:

Beverly Wilshire, A Four Seasons Hotel ***** (3 noči)

 

10. in 11. dan: Los Angeles

Dnevi namenjeni odkrivanju lepot mesta. Slikajte se pod napisom Hollywood, sprehodite se po pločniku slavnih, obiščite Beverly Hills, se sprehodite po pomolu Santa Monica ali pa obiščite katerega izmed številnih tematskih parkov.

  

12. dan: Los Angeles

Oddaja avtomobila na letališču v Los Angelesu, ter prijava na let do Los Cabos.

 

12. – 17. dan:  Los Cabos

Počitnice in oddih na skrajnem jugu Baja California.

Nastanitev:

One & Only Palmila Los Cabos ***** (5 noči)

 

17. dan: Los Cabos  – Evropa

Prijava na let proti Evropi, ter pristanek na Brniku ali kateremu izmed drugih bližnjih letališč.

 

* Program na željo potnika prilagodimo

 

Cena vključuje:

-       Letalski prevoz na danih relacijah

-       Oddana prtljaga do 23 kg

-       Najem avtomobila za cel čas potovanja po ZDA (Ford F150 ali podoben avto )

-       Neomejeno število prevoženih kilometrov

-       Dodatno »full kasko«' zavarovanje avtomobila

-       Nočitve z zajtrki v izbranih hotelih

-       Namestitev v dvoposteljnih sobah

-       Zasebni povratni prevoz na relaciji letališče Los Cabos- hotel Los Cabos

-       Organizacija potovanja

-       Ureditev obrazca ESTA za vstop v ZDA

 

V ceno NI vključeno:

-       Turistične takse ali resort fee-ji, ki se jih poravna na licu mesta

-       Morebitni stroški parkinga

 

Možna doplačila:

-       Dodaten kos prtljage do 23kg

-       Nadstandardni avto

-       Vstopnine in dodatne aktivnosti na  željo potnika

 

Ponudba

od 7580 €

lux opcija

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

IMG_9091.__72-DPI.jpg IMG_9123.__72-DPI.jpg 3H9A7998.jpg 3H9A7698.jpg Zion_Bryce_Utah_4Y9A9057.jpg Zion_Bryce_Utah_IMG_7007.jpg The-Strip_Las-Vegas_Nevada_002.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov